• Bli kjent med folka i klyngen

Møt Birgitte fra OBOS

Birgitte Molstad er miljødirektør i OBOS. Hun er opptatt av å finne kostnadseffektive løsninger som gjør bygg mer miljøvennlige.

Published 15. juni 2022
Birgitte 3

Birgitte Molstad, miljødirektør i OBOS

Hvem er du?

Birgitte Molstad heter jeg, og jeg jobber som miljødirektør i OBOS. Her har jeg vært siden 2017. Før OBOS jobbet jeg i Skanska i mange år, i roller som strategisk rådgiver, controller og prosjektutvikler. Jeg har også gjort mye annet spennende opp gjennom årene: Det er kanskje ikke alle som vet at jeg for 20 år siden representerte svensk næringsliv i en debatt om tropisk tømmer i EU-parlamentet?

Hva er heispitsjen din?

I OBOS bygger vi framtidens samfunn og oppfyller boligdrømmer. Samtidig er vi en medlemsbedrift, og det betyr at overskuddet går til å kjøpe nye tomter – og utvikle nye boliger for medlemmene våre.

Skjer det noe spennende hos dere nå?

Det skjer alltid masse spennende i OBOS. Ikke minst skal vi snart flytte til Ulven! Det gleder jeg meg veldig til. Selv er jeg mye involvert i OBOS sin virksomhet innenfor innovasjon og bærekraft. Vi har blant annet en «Living Lab», der vi tester nye boformer på Vollebekk i Oslo. Målet vårt er å redusere utslippene fra nye bygg med 45 prosent innen 2026.

Hvordan ønsker dere å samarbeide med andre klyngemedlemmer?

OBOS er en av initiativtakerne til Construction City Cluster, og jobber aktivt med de andre medlemmene på flere områder. Ikke minst innenfor bærekraft. For oss er det spesielt interessant å jobbe med andre for å finne kostnadseffektive løsninger som gjør bygg mer miljøvennlige.

Ønsker du å høre mer om OBOS sitt arbeid på bærekraftsiden, eller ta en prat med Birgitte om klyngesamarbeid? Ta kontakt med henne: birgitte.molstad@obos.no.