Construction City Cluster tatt opp i Innovasjon Norges nye klyngeprogram

Som en av 11 klynger, er vi tatt opp i Innovasjon Norges klyngeprogram. Dette vil styrke innovasjonssamarbeidet i bygg, anleggs- og eiendomsnæringen.

Published 30. september 2024 by Construction City Cluster tatt opp i Innovasjon Norges nye klyngeprogram
Opptak til klyngeprogram

Opptaket til klyngeprogrammet ble offentliggjort hos Innovasjon Norge 26. september. F.v: Delphine Costa (Life Science Cluster), Bent Gjendem (Finance Innovation), Naomi Ichihara Røkkum (Construction City Cluster), Robin Løvslett (Norwegian Space Cluster), Wanja Bordewich (Cyber Security Cluster), Bård Stranheim (Powered by Telemark), statssekretær Vegard Grøslie Wennesland i Nærings- og fiskeridepartementet, direktør for strategisk stab Eva Camerer i Innovasjon Norge, Keith Mellingen (VRINN), Benedikte Bekkevold Hansen (Norsk senter for sirkulærøkonomi), Thomas Bjørdal (Renergy), Ole Nicolai Staurland Aarbakke (Norwegian Seaweed Cluster) og Birthe Espeland (Proptech Innovation). Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge

Pressemelding fra Construction City Cluster (CCC) 30. september 2024, Oslo.

Construction City Cluster tatt opp i Innovasjon Norges nye klyngeprogram

– Vi vant frem blant hele 43 søkere! Det er vilt og det blir en gamechanger for innovasjonssamarbeid i næringen, sier en henrykt daglig leder i Construction City Cluster (CCC), Naomi Ichihara Røkkum.

Offentliggjøring fant sted hos Innovasjon Norges hovedkontor, og 11 klynger fikk tildeling. Programmet varer over tre år, og skal øke verdiskaping for virksomheter gjennom innovasjonssamarbeid i næringsklynger.

– Timingen kunne ikke vært bedre. Det er nettopp i krevende tider at vi trenger å finne nye løsninger og måter å jobbe på. Mange av problemene bransjen står overfor trenger vi også å løse sammen, om det er å hente gevinsten av kunstig intelligens eller å bygge sirkulære forretningsmodeller, sier klyngelederen.

Innovasjon Norge har tre trinn i klyngeprogrammet. CCC har tidligere vært på det første trinnet og tar steget opp til neste nivå, «Norwegian Innovation Cluster (NIC) Explore». Siden det ikke har vært lyst ut i over lengre tid enn normalt, var konkurransen usedvanlig stor i år.

– Dette er en anerkjennelse av viljen i bransjen. Vi hadde ikke fått statusen uten at våre 120 medlemsvirksomheter sier de vil sammen skape konkurransekraft, og at de også gjør det konkret gjennom innovasjonssamarbeidsprosjekter i klyngen, understreker Røkkum.

CCC har til enhver tid om lag 15-20 innovasjons- og samarbeidsprosjekter, der selskaper og forskere sammen løser konkrete bransjeproblemer. Prosjektene er innen effektivisering, grønn omstilling og kompetanse, og er om alt fra redusert ressursbruk, digitalisering, overvann, logistikk og effektiv rehabilitering.

– Når Construction City-bygget åpner neste år og vi samler 4-5000 bransjefolk blir det den viktigste møteplassen på tvers av bransjen. Med støtten fra Innovasjon Norge, vil vi også kunne sikre ringvirkninger til hele landet og internasjonalt. Som en landsdekkende klynge for Norges største fastlandsnæring, var det en viktig motivasjon for å søke på klyngeprogrammet, sier Røkkum.

Fakta:

  • Construction City Cluster (CCC) er en næringsklynge for bygg, anleggs- og eiendomsbransjen. CCC har ca. 120 medlemmer fra hele verdikjeden, med alt fra oppstartselskaper til etablerte bedrifter og akademia, og jobber for å gjøre bransjen mer effektiv, grønn og attraktiv. Dette gjennom innovasjonsprosjekter, kompetanseheving og nettverksbygging.
  • Norwegian Innovation Clusters (NIC) er et samarbeidsprogram som Innovasjon Norge drifter sammen med Siva og Forskningsrådet. Hensikten er å styrke evnen til samarbeid og innovasjon blant norske bedrifter, slik at de kan løse utfordringer og skape konkurransefortrinn i fellesskap.
  • Se mer informasjon i pressemelding fra Innovasjon Norge.