Klarsignal for bygging av Construction City

Construction City har fått rammetillatelse for bygging på Ulven i Oslo.

Published 23. april 2021
Construction City Solplassen v2 2

Construction City har mottatt den godkjente byggetillatelsen fra Plan- og bygningsetaten. Nå skal 103 000 kvadratmeter næringseiendom bygges på Ulven i Oslo. AF Gruppen, OBOS og Betonmast er initiativtakerne bak prosjektet, som skal samlokalisere Norges første næringsklynge for bygg-, anlegg og eiendomsbransjen.

Unik fleksibilitet for leietakerne


Construction City bygges i hjertet av Hovinbyen, og vil romme bransjens mest innovative aktører og 4500 arbeidsplasser. Byggets størrelse tilsvarer 12 fotballbaner.

- Dette er en viktig milepæl for oss. Vi er veldig fornøyde med at vi får bygge slik det nå er planlagt, sier Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom.

Hatlemark forteller at man har ambisjoner om byggestart til høsten, og skisserer et bygg som vil kjennetegnes av fleksibilitet og fremtidsrettede løsninger for effektivt bransjesamarbeid.

- Byggets størrelse og utforming vil gi leietakerne unike tilpasningsmuligheter for samhandling og rask skalering, sier Hatlemark.

Et nytt kraftsenter for bransjesamarbeid


AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City når bygget ferdigstilles i 2025. I tillegg til en rekke større bransjeaktører, vil bygget samle oppstartsbedrifter, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og teknologibedrifter under samme tak.

- Sammen skal vi skape en internasjonalt banebrytende møteplass for bransjen vår. Her skal små og store virksomheter samlokaliseres, og løfte konkurransekraften til en hel bransje, sier konsernsjef i OBOS, Daniel K. Siraj.

Det var AF Gruppen, OBOS og Betonmast som i sin tid tok initiativet til Construction City. Næringsklyngen ble etablert i 2017, og har i løpet av få år vokst til nærmere 90 medlemmer. Med rammetillatelsen går også startskuddet for byggingen av klyngehjemmet.

- Construction City er et ambisiøst prosjekt som skal fremme nyskaping og konkurransekraft. Det vil også bli et kraftsenter for bransjesamarbeid som skaper ny innsikt og økt produktivitet, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum.