Toronto: Nord-Amerikas raskest voksende teknologihub

Spesialistkompetanse og kapital strømmer inn i byens teknologisentre, og flernasjonale selskaper inngår partnerskap med ledende AI-forskningsinstitutter. Toronto er den raskest voksende teknologihuben i Nord-Amerika.

Published 11. desember 2019
Toronto 115580307

Kosmopolitiske Toronto er en travel og spennende by, beriket av tilstedeværelsen til en rekke bransjer og oppstartsmiljøer. Ifølge CBRE har Toronto skapt flere teknologijobber enn San Francisco, Washington D.C., New York og Seattle til sammen siden 2017. Tilgangen til kompetent arbeidskraft og verdensledende forskningsmiljøer som Vector Institute for Artificial Intelligence tiltrekker seg nå store investeringer fra selskaper som Uber, Microsoft, Shopify, Samsung og Alphabet.

Toronto har i dag 214 000 sysselsatte i teknologisektoren, og er den raskest voksende teknologihuben i Nord-Amerika. Her er noe av det mest spennende som skjer akkurat nå.

Smarte byer endrer bybildet

Sidewalk Labs, Alphabets datterselskap som jobber med smarte byer, har nylig offentliggjort ambisiøse planer for promenaden i Toronto. Sidewalk Labs’ planer omfatter en investering på hele 1.3 milliarder dollar, som de håper skal kunne tiltrekke seg 38 milliarder dollar i private investeringer innen 2040.

Flernasjonale selskaper etablerer forskningsmiljøer

Selskaper som Microsoft og Shopify har nylig offentliggjort ekspansjonsplaner for Toronto. Samtidig bygger selskaper som Samsung, Uber og LG forskningssentre og utviklermiljøer. Byens ekspertise innenfor maskinlæring og dyp læring er en viktig driver bak disse investeringene.

Innovasjonsdistrikter er i vekst

The Toronto-Waterloo region corridor, ofte bare kalt «The Corridor», er den andre største teknologiklyngen i Nord-Amerika – og et av verdens raskest voksende innovasjonsdistrikter. Økosystemet, som totalt utgjør om lag 20,000 bedrifter, består av alt fra oppstartsmiljøer til teknologigiganter som Twitter og Amazon. Den siste tiden har «The Corridor» høstet internasjonal anerkjennelse for tilgangen til spesialistkompetanse og ledende universitetsmiljøer.

Verdensledende AI-forskning

Toronto har den høyeste konsentrasjonen av AI-startups i verden. Dette er mye grunnet byens posisjon som verdensledende innenfor AI-forskning. University of Toronto har nylig annonsert planer om å bygge et nytt innovasjonssenter tvers over veien fra MaRS Discovery District. Prosjektets første fase tar sikte på å ferdigstille et bygg på 14 etasjer som vil fungere som kontorbygg for Innovations & Partnerships Office og anerkjente Vector Institute for Artificial Intelligence.