• Attraktiv

Behov for helhetlig planlegging innen overvann

Overvann er en stor utfordring og fører til oversvømmelser og skader på infrastruktur. En ny kartlegging bekrefter mistankene: det er stor mangel på helhetlig planlegging

Published 11. September 2024
Image 36 1

Oversvømt undergang rett uten for Construction City Clusters kontor i Ulvenveien 82E. Foto: Privat

Les hele saken her i VANytt.

– Et stort behov for mer planlegging og dessuten mer helhetlig planlegging er en gjennomgående problematikk blant samtlige av aktørene involvert i håndtering av overvann. I Vann i Viken tar vi for oss fire temaer, der helhetlig planlegging er en rød tråd: forvaltning, drift og vedlikehold, kunnskap og kompetanse, teknologi og verktøy samt skade og risikovurdering, forteller prosjektleder i Construction City Cluster, Niklas Pedersen.

10. september kl. 13.30-14.30 arrangerer Construction City Cluster (CCC) og Norwegian Water Cluster (Vannklyngen) et webinar for å diskutere utfordringene knyttet til overvann i Viken. Webinaret vil også presentere hvilke utfordringer blir tatt opp i arbeidsprosjektet “Vann i Viken”.

Et bredt samarbeid

Prosjektet Vann i Viken er et samarbeid mellom aktører fra både vann- og byggebransjen, med mål om å utvikle nye løsninger på overvannsproblematikken rundt Oslofjorden. Gjennom workshops og samarbeid ønsker prosjektet å skape innovative løsninger som kan bidra til bedre overvannshåndtering, kutt i kostnader og vedlikehold og unngå forurensning.

– Vann i Viken er en viktig plattform for å samle aktører fra både bygg- og vannbransje ved samme bord. Vi håper å engasjere aktører fra hele verdikjeden for å finne innovative løsninger i fellesskap, fortsetter prosjektleder i Construction City Cluster, Niklas Pedersen.

Viktige funn

Notatet som presenteres på webinaret er basert på omfattende intervjuer med ulike organisasjoner som representerer både private og offentlige aktører i verdikjeden for overvannshåndtering. Resultatene danner grunnlag for fremtidige samarbeidsprosjekter i Vann i Viken.

– Notatet er basert på 15 dybdeintervjuer. Dette gir et godt grunnlag for fremtidige samarbeidsprosjekter i Vann i Viken, og vi ser frem til en spennende dialog på webinaret, fortsetter daglig leder i Vannklyngen Eirik Lønmo-Egeland.

Er du interessert i denne tematikken? Dette webinaret er en del av klynge-til-klynge prosjektet Vann i Viken, som løper fra 2024 - 2027, med mange spennende muligheter til å engasjere seg. Ta kontakt med niklas.pedersen@constructioncity.no for en uforpliktende prat!