• Bli kjent med folka i klyngen

Bli kjent med Espen fra CRAMO

Published 09. April 2024
ETT

Hvem er du? Fortell litt om deg selv – og ta med en liten fun fact eller en ting mange ikke vet om deg.

Jeg heter Espen Tran-Thorsen, er 34 år gammel og bor i Oslo med min kone og sønn på 8 måneder. Jeg studerte innovasjon og entreprenørskap ved UiO, etter studiene hadde jeg typiske «potetroller» i oppstartsbedrifter (Morgenlevering og Freska) før jeg begynte som Forretningsutvikler i Cramo.

En «fun fact» om meg er at jeg bodde 3 år i Den Dominikanske Republikk i tenårene, men jeg er fortsatt håpløst dårlig i spansk.

Fortell litt om hva dere i CRAMO gjør. Hva er «heispitsjen»?

Cramo er landets kanskje fremste utleieselskap. Vi har alt det utstyret entreprenører og håndverkere trenger for å fullføre sine prosjekter, alt fra drill til gravemaskin. Gjennom store investeringer de seneste årene har vi 300 høyt kompetente kollegaer på 26 avdelinger fra Kristiansand til Tromsø, og vi har bransjens største og mest moderne utstyrspark. I flere år har vi prøvd og feilet på ulike innovative digitale løsninger. Det har resultert i flere smarte og gode digitale tjenester som hjelper våre kunder til å bli enda mer effektive!

Skjer det noe spennende hos dere nå/i tiden som kommer som du er gira på å dele?

I oktober 2023 fusjonerte Bas Maskinutleie inn i Cramo etter at vi kjøpte selskapet fra Backe. Vi har lykkes godt med onboarding av nye ansatte og avdelinger så langt men kommer fortsatt til å fokusere på å skape en felles bedriftskultur og «Klart vi kan» holdning i tiden fremover.

Vi ferdigstiller om dagen en ny digital portal som heter Smart Control. Ved bruk av diverse sensorikk vil Smart Control gi våre kunder verdifull innsikt i alt som skjer på byggeplassen.

Smart Control gir blant annet følgende muligheter:

  • Oversikt over alt utstyr som er på leie til enhver tid
  • Oversikt over daglig og månedlig kost knyttet til utstyret på leie
  • På sporbare maskiner viser vi geolokasjon og brukstid slik at kunden kan følge med på hvor og hvordan maskinene brukes
  • Måling av strømforbruk og vannforbruk på byggeplassen
  • Komplett co2 utslippsrapport for alt utstyr på byggeplassen

Mer info om Smart Control vil komme utover våren, det er bare å glede seg 😊

Hvordan ønsker dere å samarbeide med andre klyngemedlemmer og være aktiv i klyngen?

Vi ønsker å bruke klyngen for å være tett på alt det nyeste som skjer i bygg og anleggsbransjen, det kan også være et fint forum for å finne nye samarbeidspartnere eller pilotkunder til nye konsepter fra Cramo.

Hvem kan andre klyngemedlemmer kontakte for å foreslå samarbeid?

De kan kontakte meg på espen.tranthorsen@cramo.com