• Bli kjent med folka i klyngen

Bli kjent med folka i klyngen: Angie fra A-Lab

A-lab handler om samarbeid. Å være medlem i Construction City har gitt oss underlag og inspirasjon til gode prosesser, sier Angie Mendez i A-lab.

Published 26. August 2022
Angie

Angie Mendez, arkitekt og teknologiansvarlig i A-lab

Hvem er du?

Jeg heter Angie Mendez, og jobber som arkitekt og teknologiansvarlig hos A-lab. For 17 år siden fant jeg veien fra Costa Rica til Norge på jakt etter state of the art vitenskap for byggebransjen. Mine største lidenskaper utenfor jobben er analoge. Jeg elsker å skrive poesi, og hjemme på kjøkkenet er det molekylær gastronomi som gjelder. Jeg kan ikke kjøre bil eller sykle - men båt, det kan jeg!

Hva er heispitsjen din?

Det er ingen tilfeldighet at vi kaller oss et laboratorium. Vi oppfordrer alle ansatte og samarbeidspartnere til å tenke utover åpenbare løsninger. For å skjerpe fokuset på morgendagens arkitektur, har vi organisert A-lab i fem laboratorier som gjenspeiler våre ekspertiseområder: Work Lab (kommersielle bygninger), Ground Lab (utendørs/innendørs første etasje), Urban Lab (byplanlegging og landskap) og Live Lab (bolig). Alle støttes av Zero Lab (bærekraftnavigasjon) og X Lab (teknologi). Ved å kombinere disse kompetansene møter vi morgendagens behov.

Angie 2
For å skjerpe fokuset på morgendagens arkitektur, organiserer A-lab arbeidet i fem laboratorier som gjenspeiler ekspertiseområdene

Skjer det noe spennende hos dere nå?

Det skjer mye spennende hos oss om dagen, både smått og stort – og veldig stort. Vi er blant annet med på å forme flere av de største utviklingsprosjektene i Oslo, som Lilleakerbyen, Økern sentrum og Galleri Oslo, samtidig som vi jobber med temaer som farge i arkitektur og det å trekke det grønne inn i byen. Takket være de to gründerne våre Odd og Geirs grenseløse holdning, at alt er mulig, har vi nylig etablert nye avdelinger i Danmark og i Frankrike i tillegg til den vi har i Portugal.

Når det kommer til Tech, som er en viktig del av A-labs arbeid og identitet, leder vi arbeidet med digitale tvillinger i buildingSMART Norge, en nøytral interesseorganisasjon som fremmer nyskaping og digitalisering av bygg og eiendomsnæringen. Nå om dagen jobber vi tett sammen med SINTEF med å rydde i begrepene, og skape enighet om en definisjon i bransjen: Snakker vi om en digital modell, en digital tvilling, eller kanskje bare en digital skygge av bygget? Vi ønsker å bruke smart bygningsinformasjon på nye måter i kombinasjon med BIM og koble kompetanser inni digital tvilling-teknologien som kan effektivisere komplekse prosesser med høye bærekraftmål.

I X-Lab er vi også besatt av å flytte grensene for Mixed Reality, og bruke det i alle prosjekter. Det er spesielt morsomt å se modellene våre komme til live som hologrammer ved hjelp av multi-user hololens-verktøy.

Hvordan ønsker dere å samarbeide med andre klyngemedlemmer?

A-lab handler om samarbeid. Å være medlem i Construction City har gitt oss underlag og inspirasjon til gode prosesser, der de beste resultatene skapes av grupper av ulike mennesker med ambisjoner, kreativ entusiasme og et ønske om å bygge noe sammen. Inkluderingsmiljøet i Construction City gir en følelse av eierskap og engasjement.

Ønsker du å høre mer om A-labs mange spennende prosjekter, eller vil du ta en prat med Angie om samarbeid? Ta kontakt med henne på angie@a-lab.no.