• Bli kjent med folka i klyngen

Bli kjent med folka i klyngen: Kenneth i Øyan & Schie Fuging

Tømrer og breakdancer som kjemper for korrekt utførelse av, og bedre klimatilpasning med, fuging. Møt Kenneth i Øyan & Schie Fuging!

Published 04. October 2023
Kenneth Engebak daglig leder Oyan og Schie Fuging AS

Kenneth Engebak, daglig leder for Øyan & Schie Fuging AS

Hvem er du? Fortell en ting mange ikke vet om deg!

Mitt navn er Kenneth Engebak og jeg er daglig leder for Øyan & Schie Fuging AS; Norges eldste og eneste autoriserte fugefirma i Norge. Jeg har svennebrev som tømrer, og arbeidet med dette fram til jeg tok teknisk fagskole, og startet som anleggs- og etterhvert prosjektleder. Jeg har også tatt takstøkonomstudiet med tilstandsvurderinger som spesialisering. Erfaringer og kompetanse jeg har god bruk for i hverdagen min i dag. De siste 20 årene har jeg vært i Øyan & Schie Fuging AS.

Svært få vet at jeg i yngre alder reiste rundt i Norge og opptrådte med breakdance show!

Fortell litt om hva du dere gjør i Øyan & Schie Fuging. Hva er heispitsjen?

Norges eldste fugefirma, med fokus på kvalitet. Vi har to representanter i Norsk Standardutvalg, bistår med mye frivillig veiledning og råd til konsulenter, entreprenører og offentlige organer, for å sette fokus på hvordan en fuge skal utføres korrekt og hvilke materialer man skal benytte. Korrekt utførelse er vår grunnpilar, med mål om å dele viktigheten av dette med flest mulig. De som velger og benytte oss til fugearbeidene skal være trygge på at det utføres helt korrekt etter gjeldende regler og kravspesifikasjoner.

Skjer det noe spennende hos dere nå?

Vi arbeider aktivt for å sette større fokus på korrekt utførelse, og riktig materialvalg, noe som er viktigere enn noen gang med tanke på klimaendringene vi nå er vitne til. For å imøtekomme klimatilpasninger av bygg, er korrekt utført fuging av de viktigste komponentene. Er ikke tettingen (fugingen) utført korrekt er ikke bygget særlig bærekraftig eller klimavennlig.

Og til slutt, hvordan ønsker dere å samarbeide med andre i klyngen?

Jeg er alltid åpen for at folk kan kontakte meg for samarbeid, og for å videreutvikle løsninger for bransjen med bedre kvalitet og bærekraft. Vi har markedets beste kompetanse og erfaring, og et brennende ønske om en langsiktig strategi for kvalitetsløsninger på korrekt fuging.