Construction City kvalifisert for grønn finansiering

Den nordiske investeringsbank (NIB) og Construction City Eiendom AS er enige om et femårig lån på 600 millioner kroner for byggingen av Construction City.

Published 20. January 2022
Nib

Nils M. Bøhler, styreleder i Construction City Eiendom

Prosjektet er kvalifisert for full finansiering via NIBs miljøobligasjoner.

- Vi setter stor pris på samarbeidet med NIB, og er stolte av at de anerkjenner byggeprosjektet vårt på denne måten. Målet er å utvikle et næringsbygg med en ambisiøs miljøprofil, der energieffektivitet og sirkulærøkonomi står sentralt, sier styreleder i Construction City Eiendom AS, Nils M. Bøhler.

Construction City er planlagt ferdigstilt i 2025. Det er OBOS Eiendom som står bak storsatsingen på 103 000 kvadratmeter, som skal samle hele verdikjeden under samme tak. Bygget, som har en ambisjon om at halvparten av materialene skal være gjenvunnet eller ombruksmaterialer, tar sikte på å oppnå miljøsertifiseringsnivået «BREEAM-NOR Excellent».

- Vi ønsker også at store deler av bygget skal kunne ombrukes og gjenvinnes i fremtiden, legger Bøhler til.

Næringsbygget på Ulven blir hjemmet til Construction City Cluster, Norges første næringsklynge for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Byggets teknologi vil sikre at leietakerne får innsikt i egne miljøavtrykk, og konkrete forslag til forbedringer.

- Ved å kombinere avansert teknologi og dyktig ledelse, har Construction City potensial til å tilby flere fordeler og synergier i prosjektet som kan drive innovasjon og vekstmuligheter, sier president og administrerende direktør i NIB, André Küüsvek.