• Bli kjent med folka i klyngen

Møt Ann-Kathrin fra LINK arkitektur

Hobbystrikker'n som skaper menneskelig magi på Construction City! Møt Ann Kathrin som gjerne slår av en prat over kaffemaskina.

Published 14. March 2024
Srgb Ann Kathrin Lorek Crop

Ann-Kathrin, arkitekt i LINK arkitektur

Hvem er du?

Jeg heter Ann-Kathrin og er utdannet arkitekt og teknisk tegner fra Tyskland. Jeg kom til Norge i 2006, og siden det har jeg jobbet som arkitekt i Oslo. Jeg har jobbet med et vidt spenn av prosjekter opp gjennom årene, og i mange prosjekter har jeg vært ansvarlig arkitekt og prosjektleder.

Siden 2019 har jeg jobbet med Construction City, her jeg er så heldig å få være prosjektleder for en gjeng med 10 dyktige arkitekter! Jeg synes det er gøy å jobbe i et prosjekt så lenge. Slik blir man godt kjent med prosjektet, og ikke minst folka i prosjekteringsgruppa.

Jeg er opptatt av det menneskelige som skjer i en gruppe som jobber så tett sammen i mange år. Det er da magien skjer; vi skaper godt samarbeid, åpent klima og med tillitt i prosjektgruppa skapes det fremdrift i prosjektet. En kveld tok jeg med prosjekteringsgruppa på karaoke på SYNG for å bli bedre kjent, og det hjalp virkelig å gjøre noe sosialt og gøy sammen. Ved å bringe latter og glede inn i prosjektet så settes det en stemning som bidrar til å finne gode løsninger. Jeg ser også stor verdi i å ta seg litt ekstra tid til de små pratene i gangene eller ved kaffemaskinen. Man må vise at man er der og fikser ting – tillitt er nøkkelen!

Jeg elsker å lære meg nye ting. De siste årene har jeg lært meg å strikke, hekle, sy og brodere. Det er veldig gøy å skape noe selv og ikke bare tegne det og få andre til å gjøre jobben.

Fortell litt om hva dere i LINK arkitetur gjør. Hva er "heispitsjen" deres?

Vårt løfte til kunden er å gjøre det enklere å utvikle og realisere arkitekturprosjekter i en sømløs verdikjede. Vi går inn med et helhetlig perspektiv på arkitektur ved å lede prosessene helt fra tidlig fase til ferdig prosjekt.

Som et av de største arkitektkontorene i Skandinavia, er vi godt rigget for å jobbe med store og små oppdrag, og vi drar nytte av hverandres fagkompetanse på tvers av både fag og landegrenser. Vi har kontorer i Norge, Sverige og Danmark som også gjør at vi har et stort nettverk og gode samarbeidspartnere.


Skjer det noe spennende hos dere nå?

I Construction City-prosjektet skjer det noe spennende hver eneste dag. Det er givende å være på byggeplassen og se at bygget nå virkelig tar form. 35 meters takhøyde i atriet er annerledes på papiret enn i selve bygget! Nå begynner leverandøren Frapont med det spennende trearbeidet som vi har jobbet med lenge. Å se at detaljene og alt vi har jobbet med så lenge nå realiseres, er noe jeg ser frem til.

Og til slutt, hvordan ønsker dere å samarbeide med andre i klyngen?

Vi ser frem til samarbeide med flere av klyngemedlemmene i årene som kommer. Klyngesamarbeidet gir oss muligheten til å kunne dele kompetanse og finne de gode løsningene på tvers av markeder og fagområder i bransjen.

Samarbeid er også et av nøkkelordene for designkonseptet vårt i utformingen av Construction City. Bygget er utformet for å skape synergier mellom medlemmene. Vi skaper rom for møteplasser og samarbeid.

Kontorbyggets konsept er basert på ideen om et anlegg med høy grad av fleksibilitet og unike samhandlingsarenaer, både internt og på tvers av leietakerne. Formålet er å effektivisere byggebransjens prosjekter- og byggeprosesser og heve kompetansen i bransjen gjennom økt samhandling.

Det å få være med på å forme et næringsbygg som skal huse 4500 arbeidsplasser fra forskjellige aktører i bransjen gjør meg stolt, spesielt på vegne av hele prosjekteringsgruppen!