• Bli kjent med folka i klyngen

Møt Jan Erik fra APX Systems

Fremtida finner vi i integrerte plattformer! Møt Jan Erik i APX Systems, som smører prosessene mellom bedrifter for å kutte klimagassutslipp.

Published 05. February 2024
Jan Erik APX Systems

Jan Erik, CEO og günder i APX Systems

Hvem er du?

Mitt navn er Jan Erik Evanger, og er CEO og gründer i APX Systems. Av yrke er jeg ingeniør innen elektronikk og telekommunikasjon, men fant fram tastaturet under studietiden. Kombinasjonen mellom elektronikk og programvareutvikling ga grobunn for DNAet til APX systems. I tillegg til noen DOS-baserte prosjekter på slutten av 80-tallet, så var det med Windows-plattformen i 1993 det ble skikkelig spennende og arbeidskrevende. De første årene ble tilbragt på fabrikker for å lage industrielle løsninger, med mange integrasjoner. I 1999 så superDAGINN dagens lys, og det ble måten dagligvarebransjen valgte å drive sin logistikk på. Det er det som langt på vei i dag kalles for BEAst-standarden, som vi blant annet levert til Glava/Saint Gobain.

Fortell litt om hva dere i APX Systems gjør. Hva er "heispitsjen" deres?

APX systems er et selskap som utvikler programvare innen innkjøp, produksjon, lager (WMS), transport og sisteledd, som f.eks. for entreprenører. Gjennom den modulære systemplattformen, ‘APX VareFlyt 4.0’, kan vi få hele verdikjeden til å henge sammen. Og det trenger ikke være samme bedrift som eier alle ledd. Utstrakt bruk av EDI, strekkoder/RFID og ikke minst integrasjoner bidrar til at det henger sammen. Da både integrasjoner med andre softwareløsninger eller maskiner/hardware. Når man har kontroll på verdikjeden, resulterer det i økt inntjening. Mestergruppen og Isola, er bare 2 eksempler på det. Et annet prosjekt er ENWA/ELIQUO pmi, som produserer tekniske rørløsninger (Spoolere) til det nye vanninntaket til Oslo kommune. Her har vi tatt i bruk alle løsninger i verktøykassa, for å heldigitalisere en bedrift.

Skjer det noe spennende hos dere nå?

I tillegg til systemplattformen så er det den nye transportløsningen, TA+. Dette er en komplett løsning for transportbestiller (TA), transportør (TMS) og Last Mile. Lassplanlegging, ruteplanlegging og automatisk fakturakontroll, er noen av funksjonene, som ligger inne. Gausdal Landhandleri og Fritzøe Engros, er to av kundene. En annen spennende ting, er at vi nå etablerer oss i Sverige.

Og til slutt, hvordan ønsker dere å samarbeide med andre i klyngen?

Vi ønsker jo å bidra til raskere og mer presis fremføring av bygg, blant annet ved at vi allerede nå kan tilby løsninger for CO2-regnskap, før det bygges. Så både grønn omstilling, avfallsfrie byggeplasser (Norgips-prosjektet) er viktig for oss. Her er samarbeid er helt avgjørende. Vi blir vi veldig glade for all kontakt, og vil også utvide vårt nettverk.

Kontakt meg. jan.erik@apx-systems.com eller 90125050. Vi er klare!