Ny sjef i Construction City Cluster

Naomi Ichihara Røkkum blir ny daglig leder i Construction City Cluster.

Published 11. October 2021
Naomi Ichihara Rokkum 1 HD

- Det er en stor ære å få lede næringsklyngen til Norges største fastlandsnæring. Vi har enorme bærekraftsutfordringer foran oss, og jeg ser fram til å bidra til å sette fart på samhandlingen i bransjen, sier Røkkum.

Røkkum kommer fra stillingen som fagsjef næringspolitikk og kommunikasjon i Norsk Eiendom. Her har hun blant annet vært ansvarlig for å utvikle eiendomsbransjens bærekraftstrategi. Røkkum har også lang fartstid i politikken. Hun møter for tiden som vararepresentant på Stortinget, og har tidligere vært politisk rådgiver for daværende klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Nå skal hun lede Norges første næringsklynge for bygg, anlegg- og eiendomsbransjen.

- Jeg motiveres å være pådriver for konkret endring. Det er et stort uutnyttet potensial i bransjen vår, og med nyskapende grep kan vi kutte utslippene og styrke konkurransekraften. Jeg ønsker å bidra til at klyngen blir den naturlige møteplassen for innovasjon, sier Røkkum.

Skal løfte klyngen videre


Construction City teller nå 100 klyngemedlemmer, som spenner fra lovende oppstartsbedrifter til forskningsinstitusjoner og store entreprenører. Gjennom å samle bygg, anlegg- og eiendomsbransjen rundt nye løsninger på sentrale bransjeutfordringer, skal klyngen bidra til å løfte den samlede konkurransekraften.

Nils M. Bøhler, konserndirektør næringseiendom i OBOS, er godt fornøyd med ansettelsen.

- Vi er veldig glade for at Naomi har takket ja til jobben med å løfte klyngen videre. Med bred erfaring fra både bransjen og politikken, og en solid forståelse for samspillet mellom ulike interessenter, er vi sikre på at Naomi vil bidra til å utvikle klyngen i riktig retning, sier Bøhler.

Naomi Ichihara Røkkum tiltrer stillingen 1. januar 2022.