Nyansatt i Construction City Cluster vil styrke bransjens konkurransekraft

Ina Maria Finnerud er ansatt som organisasjons- og kommunikasjonsrådgiver i Construction City Cluster.

Published 09. January 2024
Design uten navn 7

Foto: Ruben Rygh

Pressemelding fra Construction City Cluster (CCC) 9. Januar 2023, Oslo

Nyansatt i Construction City Cluster vil styrke bransjens konkurransekraft

– Bransjen går glipp av økt lønnsomhet fordi den ikke er godt nok kjent med innovasjonen som foregår. Derfor er vi glade for ansettelsen av Ina Maria Finnerud, som skal spre kunnskapen om de spennende løsningene og muligheten for samarbeid, sier daglig leder i Construction City Cluster, Naomi Ichihara Røkkum.

Finnerud blir ny organisasjons- og kommunikasjonsansvarlig i næringsklyngen, der medlemmer fra hele bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen samarbeider om innovasjon. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i SiO, og har tidligere jobbet for byutviklingsprosjektet Vollebekk Fabrikker.

– Jeg ser skikkelig frem til å ta fatt på utfordringene. Det er en unik mulighet å få jobbe i hjertet av et innovativt miljø. Jeg vil løfte historier og menneskene bak de spennende løsningene som finnes i bransjen, sier Finnerud.

Cluster-lederen tror Finnerud vil være uvurderlig i deres arbeid for å fremme innovasjon og samarbeid i bransjen, særlig i krisetider.

– Det er lett å legge vekk innovasjon i krevende tider, men det er jo nå vi virkelig trenger kunnskap om hvordan øke effektiviteten. McKinsey fant at selskaper som innoverer under krisetider presterer bedre både under og etter en krise. Heldigvis har mange i bransjen forstått dette og vi har til enhver tid 10-20 pågående samarbeids- og innovasjonsprosjekter, påpeker Røkkum.

I tillegg til å synliggjøre innovative løsninger, får Finnerud ansvar for arrangementer og nettverksbygging, som skal knytte sammen ansatte på tvers av verdikjeden til samarbeid.

– Construction City Cluster går en spennende tid i vente. Det kommende året skal det satses på kurs og å få opp enda flere innovasjonsprosjekter som gir svar på bransjens problemer. Jeg gleder meg til å bidra til å gjøre bransjen mer effektiv, grønn og attraktiv, sier Finnerud.

_____________________________________________________________

Om Construction City Cluster:

Construction City Cluster (CCC) er en næringsklynge for bygg, anleggs- og eiendomsbransjen. CCC har ca. 130 medlemmer fra hele verdikjeden, med alt fra oppstartselskaper til etablerte bedrifter og akademia, og jobber for å gjøre bransjen mer effektiv, grønn og attraktiv. Dette gjennom innovasjonsprosjekter, kompetanseheving og nettverksbygging.

Kontaktinfo: