• Effektiv

VDC-rom

Published 27. May 2024
GS1 Norway Smart Centre 02 b 16 9

VDC er kort for Virtual Design and Construction, her fra befaring på GS1 Norway Smart Centre med klyngen desember 2023.

Utfordring:
Virtual Design and Construction, ofte forkortet VDC, er en arbeidsmetode hvor ICE, BIM og involverende planlegging er hjelpemidler i prosjektering. Her er det stort potensiale for samhandling, effektivisering og bedre dialog mellom ledd i verdikjeden og mellom systemer. Samtidig konstrueres VDC-rom forskjellig, og det er ingen fasit for best-practice i det norske markedet. Det er derfor vanskelig å vite hvordan slike rom skal rigges med teknisk utstyr. Kan en veileder hjelpe andre på riktig vei?

Løsning:
Construction City Eiendom og Fagskolen Oslo har derfor tatt initiativ til samle kunnskap om VDC i Norge. Vi ønsker å utvikle en bransjeveileder som samler de beste erfaringene fra bruk av VDC-rom. Erfaringen skal samles i et lett anvendbart format, og fortelle om hvordan man kan utvikle, utstyre og sette opp et VDC-rom.

Resultater/prosess:
Construction City-bygget, klyngehjemmet, skal være en utviklingsarena / test-arena for prosjektet. Construction City skal ha flere VDC-rom, og et av målene til prosjektet er å teste forskjellig bruk og forskjellig behov.

Engasjer deg?
Vi vil ha med din virksomhet! Ser dette interessant ut - ta uforpliktende kontakt med prosjektleder effektivisering, Alessia Bellini, alessia.bellini@constructioncity.no