Grønn bærekraft hånd plante jord

Grønt Nettverk - Paradokser i den grønne omstilling

10. november 2023, 12:30 - 14:00

Ulvenveien 82e

Jobber du med bærekraft, miljø eller sirkulærøkonomi i din virksomhet? Bli med og treff andre miljøentusiaster på tvers av hele bransjen!

Hvorfor er det slik, at det bedre kan betale seg å knuse vinduer og resirkulere glasset i stedet for å bruke vinduet som det er? Hvorfor forbrennes trevirke, selv om det fortsatt har gode egenskaper? Der finnes en mange paradokser i den grønne omstilling, som vi vil tale om på første nettverksmøte.

I Grønt Nettverk i CCC ønsker vi å skape bånd og relasjoner mellom miljøansvarlige personer blant våre medlemmer.

Rapporter viser, at en lang rekke naturressurser (eks. sand og grus) som i dag utvinnes i Norge, og som byggeriet er avhengige av, kan løpe tør i løpet av de neste 50-80 år. Det betyr, at vi i løpet av neste generasjonene kan ha vanskelig ved å produsere viktige materialer som glass og betong. Samtidig har vi en byggebransje, hvor overbestilling av materialer er en vanlig del av forretningsmodellen, fordi det bedre kan betale seg å bestille for mye materialer end at ha stopp i byggeprosessen. Uttømning av globale naturressurser er et enormt problem, som til tider må vike for økonomisk vinding og oppnåelse av andre klima- og miljørelaterte målsettinger. Dette kaller på nye måter og tenke byggeri og utvikling av nye forretningsmodeller.

På Grønt Nettverk vil dette tema være bakgrunnen for dialog mellom medlemmene. Deltakerne vil motta faglige presentasjoner om emnet, men der vil også bli lagt til rette for dialog og diskusjon mellom deltakerne.

Dette arrangement er forbeholdt våre medlemmer - ikke-medlemmer har dessverre ikke mulighet å delta!

Program vil bli oppdatert!