Attraktiv bransje

Construction Coffee: Hvordan bli landets mest attraktive bransje?

23. mai 2023, 08:00 - 10:00

Construction City

Hvordan kan bygg- og anlegg bli landets mest attraktive bransje? Vi vil ha dine innspill!

I dagens stramme arbeidsmarked er det stor kamp om kompetente medarbeidere. Bedrifter i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen (BAE) konkurrerer ikke bare mot hverandre om denne kompetansen, men må vise seg attraktiv opp mot andre bransjer.

Vi spør: Hvordan bli landets mest attraktive bransje?

For å overleve det grønne skiftet og digitaliseringsbølgen vi er midt inne i, må bedriftene innen bygg, anlegg og eiendom øke sitt rekrutteringsgrunnlag. Vi trenger flere med kompetanse på klima og miljø, vi trenger flere med kompetanse på IT.

Men hvis vi tør å tenke utenfor boksen, kan ikke en lærer også være en god prosjektleder? Eller en samfunnsviter være en god eiendomsutvikler? Er det ikke rett og slett sånn at et større mangfold av kompetanseprofiler både kan være med å gjøre oss mer attraktive, og bidrar til mer smarte og lønnsomme løsninger?

Kom på Construction Coffee den 23.mai og lær om:

Fremtidens kompetansebehov. Kjetil Tvedt, Direktør kompetansepolitikk, Byggenæringens landsforening

  • Hvordan rekruttere ikke-tradisjonell kompetanse? Metha Leonardsen, folk- og utviklingssjef i Mesta forteller om sin nyskapende rekrutteringskampanje og -prosess.
  • Hvordan det er å jobbe med eiendomsutvikling som samfunnsviter? Kenneth Dahlgren, sjef for byutvikling og miljø i Aspelin Ramm forteller om sin reise til eiendomsbransjen og hvordan han aktivt benytter sin fagbakgrunn.
  • Hvordan kan universitet- og høgskolesektoren hjelpe oss med å sikre morgendagens kompetansebehov? Tale Skjølsvik, prodekan for teknologi, kunst og design ved Oslo Met, forteller om hvordan et profesjonsuniversitet i endring kan både øke tverrfagligheten til kandidater og eksponere nye grupper av studenter for mulighetene i vår bransje.

Bli med oss i diskusjonen om veien videre og hvordan kan Construction City Cluster være en arena for medlemsbedriftene for å sikre at BAE-bransjen blir Norges mest attraktive bransje. Vi vil ha dine innspill!

Construction Coffee er klyngens frokostmøtekonsept og en arena for kompetanseheving og nettverksbygging. Dette frokostmøte arrangeres av vår faggruppe Attraktiv bransje, bestående av Anne Eggen Lervik (Fagskolen i Oslo), Lars Tronsmo (Veidekke), Kari Nicolaisen (Multiconsult) og Karin Engen (AF Gruppen).

Servering og mingling fra kl.8

Programstart kl.8.30

Dette er et arrangement forbeholdt medlemmer av Construction City Cluster. Hvis du er usikker på om din bedrift er medlem, kan du sjekke det her: Construction City Cluster Medlemmer.

Påmelding gjøres via Eventbrite.