3 D print og KI

Construction Coffee: Bygg bedre og grønnere med KI-design og 3D print

27. februar 2024, 08:00 - 10:00

Statsbygg, Byporten

Er KI-støttet design kombinert med 3D print i produksjonen det neste store gjennombruddet i byggebransjen? Vi vil kunne bygge raskere, lettere og grønnere, men likevel bevare et mangfold i uttrykk og behov. Hvem blir den første til å gjennomføre i stor skala?

3D-printing i byggenæringen muliggjør raskere og mer kostnadseffektiv produksjon ved å automatisere byggeprosessen og redusere behovet for manuelt arbeid. Denne avanserte teknologien gir mulighet for skreddersydde og komplekse design som ellers ville vært utfordrende eller kostbare å implementere ved tradisjonelle metoder. Produksjonsmetoden gir også positive utslippsresultat, ved å redusere materialavfall og muliggjøre bruk av resirkulerte eller lokalproduserte materialer, men det fordrer at designprosessen endres og at materialteknologien utvikles ytterligere. Resultater fra innovasjonsprosjekter i Norge viser gode resultater. 90% reduksjon av materialbruk, 70% lavere CO2 avtrykk og 20% raskere fremdrift på byggeplass – hva skal til for at denne metoden kan skalere?

Construction City Cluster og klyngemedlem Statsbygg inviterer til frokostseminar den 27. februar.

Program:

  • Innledning Construction City Cluster og Statsbygg
  • Siste nytt fra forskningsfronten, SINTEF
  • Hva med norske forhold? Veidekke + Norconsult
  • Vil kunden ha det? Byggherrepanel med Statsbygg og OBOS

Frokostservering fra kl.08 og programstart fra kl.08.30

Dette frokostmøte arrangeres av vår faggruppe Effektivisering av bygg og byggeprosesser, bestående av Øyvind Kjøllesdal (AF Gruppen), Ragnhild Kvålshaugen (BI senter for byggenæringen) og Cathrine Mørch (Statsbygg).

Dette er et arrangement forbeholdt medlemmer av Construction City Cluster. Hvis du er usikker på om din bedrift er medlem, kan du sjekke det her: Construction City Cluster Medlemmer.

Hva er Construction Coffee?
Construction Coffee er klyngens frokostmøtekonsept og en arena for kompetanseheving og nettverksbygging. Det er en av de viktigste møteplassene til klyngen. Møtene arrangeres av ulike klyngemedlemmer og har i tidligere vært på teamer som økte materialpriser og lønnsomhet, utslippsfrie byggeplasser, ukraina-krigen og bransjens bidrag, cybersikkerhet og fellesstordata og eiendomsdrift.