Pressens

Construction Visit: Befaring Pressens Hus

10. november 2022, 10:00 - 12:00

Skippergata 24, 0154 Oslo

Bli med klyngen på befaring til vinneren av Oslo bys arkitekturpris i 2022!

Pressens hus i Skippergata er vinneren av Oslo bys arkitekturpris, og et felles hjem for norske presseorganisasjoner. Prosjektet er et foregangsprosjekt med tanke på hvordan gamle bygg kan rehabiliteres med fokus på gjenbruk og bevaring.

Klyngemedlemmet Aspelin Ramm er prosjektets byggeherre, og har lagt vekt på samspillet mellom eksisterende materialer og og nye tilførte elementer. Gammel teglstruktur er reparert og pusset, og det som tidligere var en bakgård er blitt til et nytt atrium. De originale jernkonstruksjonene med bjelker og søyler er beholdt, og viser byggets historie. Dette er gjort samtidig som alle tekniske detaljer, som ventilasjon og det elektriske, er fullstendig oppgradert etter moderne krav.

Bli med Construction City Cluster på befaring til Pressens hus for å få et innblikk i nyskapende og bærekraftig arkitektur. Dette arrangementet er en del av en ny befaringsserie der vi besøker spennende foregangsprosjekter.

Program


1. Presentasjon av prosjektet v/ Jonas Norsted fra Atelier Oslo (45 minutter)

2. Befaring av Pressens hus (45 minutter)

*Dette arrangementet har et begrenset antall plasser, og er forbeholdt klyngemedlemmer. Ta kontakt om du er interessert i medlemskap. Ikke-medlemmer kan delta dersom det er plass mot et gebyr på kr 1 000,- eks. mva.