UE illustrasjonsbilde

Construction Coffee: Får fremtidens arbeidstakere kompetansen de trenger?

25. april 2024, 08:00 - 10:00

Ulvenveien 82E, 6. etasje

Vi inviterer til frokostmøte om hvordan vi skaper landets mest attraktive bransje!

I NHOs Kompetansebarometer for 2023, oppgir 6 av 10 bedrifter at de ikke har kompetansen de trenger. Dette kan tyde på at Norge er på randen til et kompetansegap det vil bli vanskeligere og vanskeligere å ta igjen. Et nøkkelfunn er at bedriftene trenger å rekruttere flere folk med en bredde av utdanning, samtidig som kloke unge hoder ikke finner veien til BAE-bransjen.

På dette frokostmøtet skal vi derfor ta for oss hvordan økt innovasjons- og entreprenørskapskompetanse kan løfte vår bransje. Er det kun fancy ord og overskrifter, eller vil det gi oss bedre evne til omstilling og økonomisk vekst? Hvordan bygger vi bro mellom kompetansen som tilbys på utdanningsinstitusjonene, og hvilken kompetanse bransjen vår trenger? Klarer vi å møtes på halvveien?

Vi tar utfordringen på frokostmøte i Construction City Cluster.

Program:

  • Presentasjon av Kompetansebehovsbarometeret v/Tord Hauge fra NHO
  • Hva er entreprenørskap i utdanning? v/Kim fra Ungt Entreprenørskap
  • Innovasjon i praksis v/ leder for faggruppe for attraktiv bransje, Anne K. Eggen Lervik
  • Pitcher fra studentbedriftene Ergomo og Tocin
  • Panel med AF Gruppen, studentbedrift og start-up

Frokost serveres fra 08:00, og programstart er 08:30.

Frokostmøtet er arrangert av Construction Citys faggruppe for attraktiv bransje, bestående av leder for strategisk innovasjon og kommunikasjon i Fagskolen Oslo, Anne K. Eggen Lervik, HR-direktør i AF Gruppen Karin Engen, HR-direktør i Multiconsult Kari Nicolaisen, og HR-direktør i Veidekke Bygg Lars Tronsmo.

Dette er et arrangement forbeholdt medlemmer av Construction City Cluster. Hvis du er usikker på om din bedrift er medlem, kan du sjekke det her: Construction City Cluster Medlemmer.

Hva er Construction Coffee?
Construction Coffee er klyngens frokostmøtekonsept og en arena for kompetanseheving og nettverksbygging. Det er en av de viktigste møteplassene til klyngen. Møtene arrangeres av ulike klyngemedlemmer og har tidligere vært på teamer som økte materialpriser og lønnsomhet, utslippsfrie byggeplasser, ukraina-krigen og bransjens bidrag, cybersikkerhet og fellesstordata og eiendomsdrift.