• Bli kjent med folka i klyngen

Møt Mariya og Marius i Ahlsell

Møt Mariya og Marius fra Ahlsell, som vil ha med seg bransjen i et grønt fellesskap!

Published 08. desember 2023
Marius og Mariya

Mariya Simon og Marius Næss, Ahlsell Norge AS

Hvem er du Mariya?

Jeg er prosjektleder sirkulær økonomi hos Ahlsell og leder alle prosjekter relatert til ombruk og smart ressursforvaltning. Jeg har jobbet hos ulike leverandører til byggebransjen i snart 12 år og min begeistring for sirkulær økonomi og ombruk har utviklet seg eksponentielt. Jeg synes det er kjempegøy.

Fun fact: Jeg er også folkevalgt lokalt i min kommune.

Hvem er du Marius?

Regionsjef Øst, en rolle jeg har hatt i Ahlsell et års tid, før det har jeg hatt flere andre roller i selskapet. Rundet 10 år i bedriften i 2023, før det har jeg jobbet i ulike selskaper innenfor Bygg & Anlegg de siste 30 år.

Fun fact: Var på vei inn i en helt annen bransje tidlig i arbeidslivet, men et tilfeldig møte med en gammel venn i 1993 førte meg inn i denne bransjen, noe jeg er veldig glad for i dag.


Fortell litt om hva du dere gjør i Ahlsell. Hva er "heispitsjen" deres?

Ahlsell finnes der folk bor, jobber og lever livene sine. Som ledende distributør av teknisk installasjon er vårt mål å skape et mer bærekraftig samfunn sammen med profesjonelle fagfolk som produserer, installerer, bygger, reparerer og vedlikeholder. Med et bredt spekter av miljøsmarte produkter og tjenester kombinert med vår spesialistkompetanse og logistikk i verdensklasse, er det vår jobb å gjøre hverdagen til proffen enklere. Vi representerer bredden i alle fagfelt, både elektro, bygg og anlegg, industri, VVS og VA, og leverer i tillegg alt av arbeidsklær, verneutstyr og verktøy. Gjennom over 100 år har vi vært i stand til å innovere og tilpasse oss både markeds- og samfunnsendringer, og har blant annet akkurat sluttet oss til Science Based Targets initiativet (vitenskapsbaserte klimamål). Med sterk kompetanse og prosjektledelse innen bærekraft og sirkulær økonomi, kan vi bistå våre leverandører og kunder som ønsker å starte med nye, sirkulære arbeidsmetoder. Vi tar en aktiv rolle for å invitere leverandører med fokus på sirkulære løsninger og produkter inn i vårt sortiment, da vi ser at stadig flere konsumenter og kunder ønsker å ta bærekraftige valg. Med prosjektlogistikk som eget fagfelt kan vi bistå med effektivisering av logistikk, ledelse av logistikkprosjekter, mellomlagring og utvikling av tjenester innen returlogistikk

Skjer det noe spennende hos dere nå?

Reisen vi gjør på prosjektlogistikk om dagen, er noe som Ahlsell og kundene våre har store forventninger til, dette er et effektivt og godt bidrag i reisen mot mer bærekraftige prosjekter. Vi har også flere sirkulære pilotprosjekter som vi har startet. Vi kommuniserer åpent om disse på våre plattformer, nettopp fordi vi forstår at vi er på en reise med bratt læringskurve. Vi er ambisiøse, og ønsker å prøve ut ulike inngangsporter i overgangen til smartere ressursforvaltning. Vi har tro på prøve og eventuelt feile, og heller lære av våre feil enn å ikke prøve i det hele tatt. Lærdommen tar vi med videre i utviklingen av sirkulære forretningsmodeller.


Og til slutt, hvordan ønsker dere å samarbeide med andre i klyngen?

Vi håper selv å inspirere noen, og samtidig lære av andre som har gått sirkulære stier allerede. Vi ønsker også å formidle at vi er en stor grossist som tar overgangen til sirkulær økonomi på høyeste alvor. Vi ønsker også å informere andre klyngemedlemmer i bransjen som leter etter partnere til sine sirkulære strategier om at vi er her, og er klare for samarbeid. Vi tror på å lykkes best i felleskap med andre, og utvikle verdistrømmer som kan gagne alle involverte og klima, natur og miljø samtidig.

Ta kontakt med en av oss! Vi jobber tett sammen, og har i tillegg en stor gruppe med kollegaer som kan være relevante for ulike samarbeidsformer, avhengig av klyngemedlem og deres prosjekt. Vi ser virkelig frem til å bygge relasjoner i denne klyngen, lære samt utfordre og inspirere andre.