• Bli kjent med folka i klyngen

Møt Finn-Vegard i Frapont

Finn-Vegard Amundsen er glad i å fylle bygg med godt interiør av tre, og er heller ikke fremmed for å snekre selv. Nå vil han dele erfaringer med andre i bransjen, og gjerne samarbeide om prosjekter og muligheter innen sirkulærøkonomi.

Published 27. mars 2023
FV profil

Hvem er du?

Mitt navn er Finn-Vegard Amundsen og jeg er salgssjef for Frapont i Norge. Jeg er utdannet bygningsingeniør og har hatt mange ulike jobber i byggebransjen fra slutten av 80-tallet og fram til nå. Jeg er opprinnelig fra Harstad, men har bodd i Oslo stort sett i hele voksenlivet.

Jeg liker å hobbysnekre og elsker lukten av ferskt trevirke, gjerne i kombinasjon med god katalansk tapas. Etter å ha røket akilles og knekt både nese, håndledd og bein i fotball, er de sportslige utskeielsene etter hvert gått over til golf og fjellturer

Hva er heispitsjen din?

Frapont er et familieid selskap og har sitt utspring og hovedsete i Barcelona. Tre er kjernen i vår virksomhet og vi prosjekterer, produserer og installerer i prinsippet alle typer interiør man kan tenke seg; paneler, spiler, dører, gulv, himlinger, faste møbler, listverk og mye mer – ofte også i kombinasjon med andre materialer.

Vår erfaring og ekspertise gjør at vi kan ta totalgrep om store og komplekse prosjekter. Det å komme tidlig inn i prosessen og utvikle løsninger tilpasset prosjektets budsjetter sammen med entreprenør, arkitekt og byggherre har vi svært god erfaring med.

Skjer det noe spennende hos dere nå?

Vi avslutter i disse dager Inkognitogaten 37 som er siste del av prosjektet Sommerro hotell. På Sommerro har vi hatt store leveranser både på rommene og i fellesområdene.

I Inkognitogaten har vi i tillegg hatt ansvar både for maling, tapetsering og gulv. Vi er også stolte over å ha jobbet med prosjekter som blant annet Britannia hotell og Munch-museet.

Nå ser vi fram til å jobbe med selve prosjektet Construction City hvor vi blant annet skal levere en spesiell kassetthimling i tre. Vi er stadig på utkikk etter gode lokale samarbeidspartnere både når det gjelder norsk trevirke og samarbeid for øvrig innenfor produksjon og montasje.

Somerro
Frapont har levert mye av interiøret til nyoppussede Sommerro hotell. Foto: Frapont/Francisco Nogueira

Hvordan ønsker dere å samarbeide med andre klyngemedlemmer?

Vi ønsker å jobbe tettere også mot lokale firmaer i bransjen. Vi ønsker å dele erfaringer og på den måten utvikle både oss og andre videre. Samtidig ser vi et stort fokus på bærekraft og sirkulær økonomi, noe som gjør at vi på mange måter må tenke nytt når det gjelder gjenbruk, ombruk og fleksible løsninger. Innenfor dette området vil vi gjerne samarbeide og lære mer.

Samtidig vet vi at gode materialer og godt håndverk er bærekraftig i seg selv – «beauty in itself is sustainability».

Vi tror at ved å samarbeide og være aktiv i klyngen vil vi både kunne bidra med og motta gode tanker og ideer. Kanskje mange vi ikke engang har tenkt på enda?

Og som ansvarlig for Frapont i Norge, er det bare å ta direkte kontakt med meg. Jeg tar gjerne en prat – både om stort og smått.