• Bli kjent med folka i klyngen

Møt Hilde fra Henning Larsen

En nysgjerrig hedmarking med beina godt plantet på jorda, vil utfordre bransjen på sirkularitet. Møt Hilde fra Henning Larsen!

Published 22. april 2024 by Møt Hilde fra Henning Larsen
Hilde Nordskogen Henning Larsen

Møt Hilde Nordskogen fra Henning Larsen

Hvem er du Hilde?

Jeg heter Hilde og er administrerende direktør i Henning Larsen Architects – som er et internasjonalt anerkjent arkitekturselskap. Vi har kontorer over hele verden og har de siste årene også etablert oss med en sterk posisjon i Norge.

I bunn og grunn er jeg en vaskekte Hedmarking, noe man hører på dialekta når jeg blir engasjert. Jeg er glad i naturen, er «jordet» og har stor tillit til de jeg jobber sammen med. Jeg er ikke arkitekt, men ingeniørgeolog. Derfor er det også utrolig lærerikt og spennende å få lede 200 medarbeidere som jobber med arkitektur og landskapsarkitektur, plan, urbanisme, interiør og lysdesign både i Norge og internasjonalt. Sammen skaper vi bærekraftige bygg, byer og samfunn der natur og mennesker blomstrer – det motiverer meg!

Fortell litt om hva dere i Henning Larsen gjør. Hva er "heispitsjen" deres?

Vi er opptatt av å skape bærekraftige samfunn hvor mennesker og natur får blomstre. Prosjektene våre er mer enn design, de er innovative løsninger på spesifikke utfordringer. I hjertet av vår designfilosofi er leken mellom lys og natur, og hos oss sier vi alltid: «Det starter med nysgjerrighet». Vi jobber i skjæringspunktet mellom kreativitet og eksperimentering, samtidig ser vi alltid på hvilken varig påvirkning vi har på lokalsamfunn og deres miljøer.

Henning Larsen er bransjeledende innen bærekraft – og det har vi vært i lang tid. Det danner ryggraden i måten vi gjennomfører prosjekter på. Alle dilemmaer vurderer vi i tråd med prosjektenes miljøambisjoner og påvirkningen på alle tre bærekraftsdimensjonene. Henning Larsen er også bærekraftsertifisert gjennom FNs bærekraftsmål av en autorisert tredjepart; Bureau Veritas Group.

Skjer det noe spennende hos dere nå?

Det skjer alltid mye spennende hos oss, men akkurat nå er vi høyt oppe etter å ha vunnet oppdraget Griegkvartalet med nytt musikkteater i Bergen. Vårt vinnerforslag Kontrapunkt er både en hyllest til fortiden og en feiring av fremtiden. Det skal vitalisere Bergen og tilføre byen noe nytt, og samtidig skal Griegkvartalet bli en destinasjon i seg selv.

Dette prosjektet er egentlig et prakteksempel på hvordan vi jobber i Henning Larsen. Vi kjenner byen og behovene, jobber tett med kunden, og vi tør å utfordre. På laget har vi flinke kollegaer fra Bergen og Norge – som jobber sammen med globale kollegaer fra andre deler av verden med kompetanse og erfaring på denne typen kulturbygg. Som du kanskje skjønner, er jeg ikke så rent lite stolt.

Og til slutt, hvordan ønsker dere å samarbeide med andre i klyngen?

For å ta et konkret tema: Vi er opptatt av sirkularitet, og ønsker å utfordre måten vi alltid har tenkt på. Vi mener bransjen må tørre å investere i andre bygningskonstruksjoner enn betong, og finne nye måter å designe flere klimavennlige bygningskonstruksjoner på.

Samarbeid i klyngen gir en god mulighet til å treffe andre aktører på tvers av fagområder og markeder, som gir oss nye perspektiver og muligheter til å lære. På den måten kan vi skape innovative og bærekraftige løsninger i bygg- og anleggsbransjen – sammen.

Hvis du deler de samme interessene som oss, ta gjerne kontakt med meg på hilde.nordskogen@henninglarsen.no!