Ny prosjektleder styrker Construction City Clusters innsats for effektive byggeprosesser

Alessia Bellini er ansatt som prosjektleder for effektivisering i Construction City Cluster.

Published 06. mai 2024
CEO Naomi Ichihara Rokkum og prosjektleder Alessia Bellini foto Construction City Cluster

Ny prosjektleder for effektivisering Alessia Bellini og CEO Naomi Ichihara Røkkum. Foto: Construction City Cluster

Pressemelding fra Construction City Cluster (CCC) 6.mai 2024, Oslo

Ny prosjektleder styrker Construction City Clusters innsats for effektive byggeprosesser

– Vi tar et viktig skritt for å styrke bransjens konkurransekraft med ansettelsen av Alessia Bellini. Hun er forsker, praktiker og nettverksbygger, med sans for problemløsing. Bransjen vil få stor glede av at hun skal lede vårt arbeid med å drive frem innovasjon for bransjen, sier Naomi Ichihara Røkkum, daglig leder i Construction City Cluster (CCC).

Bellini kommer fra NTNU som forsker innen sirkulær økonomi, har tidligere erfaring som prosjektleder i ARUP og er kjent for en del i bransjen fra tiden hennes i buildingSMART som jobber med åpen BIM og digitalisering. Som prosjektleder i Clusteret vil hun ha ansvar for samarbeids- og innovasjonsprosjekter innen effektivisering av bygg og byggeprosesser.

– Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på denne utfordrende oppgaven! Det er en unik mulighet å få bidra til å forme fremtidens BAE-bransje på. Jeg vil være tett på der det skjer og identifisere muligheter sammen med medlemmene," sier Bellini.

Virksomheter fra hele bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen samarbeider i CCC om innovasjon for å gjøre næringen mer effektiv, grønn og attraktiv. Det foregår samarbeid om alt fra samspill til kunstig intelligens (KI) og 3D-print i stor skala.

– Construction City Cluster har mye spennende i vente. Det kommende året skal det satses på å sikre enda flere prosjekter både, som gir svar på bransjens problemer. Jeg gleder meg til å bidra til å gjøre bransjen mer effektiv, grønn og attraktiv, sier Bellini

Bellini tar over for Helge Lundsvoll Andersen som er blitt Digital Solutions Manager i Polygon Norge.

Om Construction City Cluster:

  • Construction City Cluster (CCC) er en næringsklynge for bygg, anleggs- og eiendomsbransjen. CCC har over 100 medlemmer fra hele verdikjeden, med alt fra oppstartselskaper til etablerte bedrifter og akademia, og jobber for å gjøre bransjen mer effektiv, grønn og attraktiv. Dette gjennom innovasjonsprosjekter, kompetanseheving og nettverksbygging.
  • Bedrifter som deltar i en næringsklynge og aktivt samarbeider om innovasjons- og utviklingsprosjekter, har en årlig mervekst i verdiskaping på hele 18,6% (Kilde: Samfunnsøkonomisk analyse 2018).

Kontaktinfo: