Boston: Et kraftsenter for samarbeidsinnovasjon

KPMG rangerer Boston blant de ti byene med best forutsetninger for å bli den ledende teknologihuben utenfor Silicon Valley innen fire år. Samarbeidet mellom utdanningsinstitusjoner, forskning og teknologibedrifter gjør Boston til et kraftsenter for samarbeidsinnovasjon.

Published 11. desember 2019
Boston waterfront 95165959

Boston berømt havneområde.

Boston i Massachusetts er en av de eldste byene i USA. En ikonisk amerikansk by som alltid har vært kjent for utdanning, forskning og næringsmuligheter. Byen har lenge gått under navnet «The Hub», men de siste årene har Bostons raskt voksende oppstartsmiljøer og høyteknologibedrifter utvidet begrepet. Forskning i verdensklasse, tilgang til kapital og «deep tech»-kompetanse gjør i dag Boston til et globalt kraftsenter for samarbeidsinnovasjon.

Utdanningsinstitusjoner i verdensklasse

Boston og områdene rundt byen har om lag 60 universiteter og høyskoler, herunder velkjente Harvard og MIT. Disse miljøene tilbyr også spesialistkompetanse, inkubatorer og nettverksmuligheter som igjen forsterker økosystemet. I CBREs årlige «Scoring Tech Talent» undersøkelse er Boston rangert blant de aller beste i USA og Canada. Undersøkelsen viser blant annet til at Boston er spesielt sterke på «deep tech» kompetanse.

Et globalt innovasjonssenter

Tilgangen til forskning og «deep tech» kompetanse gjør Boston til et teknologisk kraftsenter.

Innovasjonsdistrikter som Kendall Square, med imponerende Cambridge Innovation Center og MIT, har fostret selskaper i en årrekke. Spennende initiativer den siste tiden omfatter blant annet Microsofts AI Development Acceleration Program ved selskapets New England Research and Development Center, Amazons utvidede teknologihub (åpner i 2021), Accentures nye innovasjonshub, og tunge cybersikkerhetssatsinger – en annen viktig sektor i byens økosystem.

En ledende bioteknologiklynge

Det finnes mer enn 1000 bioteknologiselskaper i Boston, fra oppstartsselskaper til store biofarmaselskaper. The Life Sciences Corridor fra Somerville til Braintree er verdens største bioteknologiklynge. Det som gjør området spennende er tilgangen på høykompetent arbeidskraft, ledende universiteter, innovasjonsdistrikter og nærheten til ledende sykehus, som alle befinner seg innenfor klyngen.